صفحه اصلی > واحد بهداشت محیط > زولبیا و بامیه 
عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   
لینک های مفید






آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 146
 بازدید امروز : 138
 کل بازدید : 166276
 بازدیدکنندگان آنلاين : 11
 زمان بازدید : 0.9984
زولبیا و بامیه

 

زولبیا وبامیه


زولبيا و باميه يكي از شيريني هاي اصيل و پر طرفدار ايراني  در ماه مبارک رمضان می باشد .از مواد اوليه اين نوع شيريني كه امروزه از آن استفاده  مي كنند، مي توان به روغن، آرد، شكر، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران   اشاره كرد                                         .

اگر در تهيه زولبيا و باميه از مواد سالم مانند عسل، روغن كنجد، گلاب و زعفران، لبنيات پاستوريزه و تخم مرغ هاي سالم و بدون شكستگي استفاده شود، اين ماده غذايي براي بدن بسيار مقوي و مفید است.
متاسفانه آن چيزي كه هم اكنون در بازار عرضه مي شود به دليل عدم رعايت كامل موارد بهداشتي فوق و عدم تعادل در مصرف آن به هيچ وجه مورد تاييد نمي باشد                         
.
نكات بهداشتي درباره زولبيا و باميه               .                                             زولبيا و باميه بايد عطر و طعم مناسب و رنگ روشن داشته و آثار ذرات سوخته شده روي آن ها نباشد، همچنين اين نوع شيريني جات نبايد بيش از حد خمير باشد و استفاده از هرگونه رنگ خوراکی به استثناء زعفران  در تهیه آن ممنوع می باشد.                                       .
 سوختگي و تغيير رنگ قهوه اي زولبيا و باميه نشان دهنده اين است كه آن را در روغن هاي سوخته و چند بار استفاده شده تهيه كرده اند كه به دليل وجود سم مهلك آكريلاميد به شدت سرطان زا است.
توصیه می گردد از نگهداري طولاني مدت اين محصول در منزل خودداري شود و اين نوع شيريني حتی المقدور به میزان کم و مصرف روزانه خریداری وحتمآ در يخچال يا محل خشك و خنك نگهداري شود و همچنين براي بسته بندي بايد صرفآ از جعبه هايي كه داراي پروانه ساخت و مشخصات بهداشتي است، استفاده شود                     
.                                در خرید زولبيا و باميه از مراكز تهيه و توزيع باید دقت نمود که از مراکز معتبر كه شرايط بهداشتي را رعايت مي كنند تهیه نمود و از خرید زولبیا

 

و بامیه از دستفروشان و دوره گردان و از محلها و افرادی که صلاحیت بهداشتی را ندارند اجتناب کرد، از ديگر نكاتي كه در مورد استفاده و مصرف زولبیا و بامیه حائز اهمیت است اینکه مصرف این گونه محصولات برای افراد مبتلا به ديابت، چاقي و چربي خون بالا مضر بوده وباید تا حد ممكن از مصرف اين نوع شيريني پرهيز كرده و در صورت تمايل در حداقل مقدار ممكن مصرف كنند                     .
   
همچنین در وعده سحري از مصرف زولبيا و باميه خودداري شود، زيرا به علت شيريني بالاي آن، قند خون را به
سرعت افزايش داده و سپس ايجاد گرسنگي زودرس در ساعات ابتدايي روز مي كند.

جهت اطلاع متصدیان مراکز تهیه وتوزیع :

براساس دستورالعمل اجرایی واحد بهداشت محیط :                 .                      فقط  متصدیان قنادیها مجاز به تهیه زولبیا و بامیه در شرایط کاملآ بهداشتی می باشند                           .                                                                                             فروش زولبیا وبامیه در خواربارفروشی ها و ساندویچی ها با رعایت اصول و ضوابط بهداشتی مجاز می باشد                           .                                           اما کلیه متصدیانی که اقدام به فروش می نمایند می بایست روزانه فاکتور خرید از قنادیها اخذ نمایند و ارائه فاکتور خرید در هنگام بازرسی به بازرسین بهداشت الزامی است                        .                                          بدیهی است زولبیا و بامیه های فاقد فاکتورخرید توسط بازرسین جمع آوری  و با متصدی برخورد قانونی به عمل خواهد آمد

 

امتیازدهی
منو اصلی
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
[عضویت]
اوقات شرعی
اطلاعیـــــــه ها

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه برای شبکه بهداشت و درمان شهرستان گچساران محفوظ بوده و نشر مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلامانع می باشد .